Вести

  • Среќен змеј прошетки фестивал

    Среќен змеј прошетки фестивал

    Вкусен ориз кнедли со локалните варијации во пломби е традиција на змеј прошетки фестивал во Кина со векови. Фестивалот Duanwu, инаку позната како змеј прошетки фестивал, е основана во сеќавање на Qu Јуан, научник министерските и патриотски поет на државата Чу dur ...
    Прочитај повеќе